Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, natarta przyprawami i ugotowana zawinięta szczelnie w folię aluminiową.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 157
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 157
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Składniki
- pieprz ,kminek i kolendrę prażymy na patelni i razem z pokruszonymi liśćmi laurowymi mielimy w moździerzu - dodajemy majeranek i czosnek oraz sól i cukier -wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy i wcieramy je w mięso - tak przygotowane mięso owijamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilkanaście godzin
- po kilkunastu godzinach leżakowania wyjmujemy mięso z lodówki - przekładamy je do wcześniej przygotowanej folii aluminiowej i bardzo szczelnie zawijamy- najlepiej gdy będą trzy warstwy folii -w celu dokładniejszego uszczelnienia używamy recepturek -tak zawinięte mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak aby całość była schowana w wodzie -zagotowujemy i natychmiast zmniejszamy ogień pod garnkiem tak aby się bardzo wolno gotowało ( powolutku jak rosół) -w ten sposób gotujemy 1,5 godziny
- po 1,5 godzinnym gotowaniu wyjmujemy mięso, studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki- oczywiście przez cały czas zawinięte w folię -po kilkugodzinnym leżakowaniu w lodówce mięso wyjmujemy, odwijamy z folii i kroimy na cienkie plasterki No i mamy domową wędlinkę i to smakowitą. Sprawdziłem. SMACZNEGO