Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięso do kanapek, bez konserwantów i polepszaczy, przygotowane samodzielnie w domu. Bardzo proste w wykonaniu, jednak wymaga sporo czasu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93917
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2722
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3541
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1637
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2316
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93917
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2722
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3541
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1637
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2316
Składniki
Mieso moczymy, myjemy, przewiazujemy nicia bawelniana (uzywam kordonku :-) , odstawiamy do lodowki. W duzym garnku w 3 litrach wody gotujemy obrane warzywa wraz z przyprawami i sola. Czosnek daje w calosci wraz z lupinami, przekrawam go tylko poprzecznie na pol. Wywar gotowalam ok 20 minut, nastepnie odstawilam do calkowitego ostygniecia. Do zimnego wywaru wkladamy mieso, powoli zagotowujemy i gotujemy 8 minut, nastepnie zestawiamy z ognia i pozostawiamy w temp. pokojowej do calkowitego ostygniecia. Po ok. 12 godzinach ponownie zagotowujemy wszystko, gotujemy na wolnym ogniu 8 minut i ponownie zostawiamy do calkowitego ostygniecia. Po kilku godzinkach wyjmujemy mieso i dajemy do lodowki. Wspaniale miesko do kanapek. Polecam serdecznie.