Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana cebula to fajny dodatek do potraw. Można ją podać do mięsa na obiad. Można użyć do hamburgerów, hot dogów czy zapiekanek. Można też zajadać z pieczywem, na kanapce. Taką karmelizowaną cebulę można zrobić na różne sposoby. Nazywa się ją też konfiturą z cebuli.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 456
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1143
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5853
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1148
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1228
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 456
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1143
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5853
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1148
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1228
Składniki
Cebule obrałam. Każdą cebulę przekroiłam na pół, a te połówki pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam pokrojoną cebulę. Polałam ją sosem sojowym, wymieszałam i smażyłam ok. 3 minuty po czym zmniejszyłam ogień, przykryłam patelnię i dusiłam aż cebula trochę zmiękła. Następnie cebulę przyprawiłam cukrem, papryką i roztartym majerankiem. Wymieszałam. Podlałam wodą i dusiłam dalej, aż cebula zrobiła się miękka, a woda odparowałam. Na koniec cebulę przyprawiłam delikatnie solą i smażyłam jeszcze bez przykrycia, aż się trochę zarumieniła. Taką cebulę można podać na gorąco jako dodatek do obiadu. Można też wystudzić i podawać na zimno jako dodatek np. do kanapek, czy pieczonej domowej wędliny.