Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana cebula to fajny dodatek do potraw. Można ją podać do mięsa na obiad. Można użyć do hamburgerów, hot dogów czy zapiekanek. Można też zajadać z pieczywem, na kanapce. Taką karmelizowaną cebulę można zrobić na różne sposoby. Nazywa się ją też konfiturą z cebuli.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1784
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253261
Polecam.
Odsłon: 1425
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1784
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253261
Polecam.
Odsłon: 1425
Składniki
Cebule obrałam. Każdą cebulę przekroiłam na pół, a te połówki pokroiłam w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam pokrojoną cebulę. Polałam ją sosem sojowym, wymieszałam i smażyłam ok. 3 minuty po czym zmniejszyłam ogień, przykryłam patelnię i dusiłam aż cebula trochę zmiękła. Następnie cebulę przyprawiłam cukrem, papryką i roztartym majerankiem. Wymieszałam. Podlałam wodą i dusiłam dalej, aż cebula zrobiła się miękka, a woda odparowałam. Na koniec cebulę przyprawiłam delikatnie solą i smażyłam jeszcze bez przykrycia, aż się trochę zarumieniła. Taką cebulę można podać na gorąco jako dodatek do obiadu. Można też wystudzić i podawać na zimno jako dodatek np. do kanapek, czy pieczonej domowej wędliny.