Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2332
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33870
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8133
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 86
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 252
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2332
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33870
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8133
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 86
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 252
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą. U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.