Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1385
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 699
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 701
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1385
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 699
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 701
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą. U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.