Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 171
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16167
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 171
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16167
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą. U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.