Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11071
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3483
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1179
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4188
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11071
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3483
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1179
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4188
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 366
Składniki
Mięsa kroimy w większą kostkę, dodajemy sól peklową i dokładnie mieszamy żeby sól peklowa wtarła się w mięso. Mięso chude musimy wyrabiać i peklować oddzielnie przez 48 godzin. Po procesie peklowania mięsa rozdrabniamy. Przeciśnięty czosnek oraz młotkowany pieprz i kolendrę mieszamy z lodowatą wodą i wlewamy do zmielonych mięs. Mięsa wyrabiamy do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy w wymoczone jelita. Kiełbasę osadzamy 2 godziny, podczas osadzania możemy przewiać z obu stron wentylatorem, po godzinie z każdej strony. Wędzimy w temperaturze 55-60 stopni Celsjusza 3 godziny, do pożądanego koloru. Po procesie wędzenia parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!