Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2251
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 624
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6347
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2251
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 624
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6347
Składniki
Mięsa kroimy w większą kostkę, dodajemy sól peklową i dokładnie mieszamy żeby sól peklowa wtarła się w mięso. Mięso chude musimy wyrabiać i peklować oddzielnie przez 48 godzin. Po procesie peklowania mięsa rozdrabniamy. Przeciśnięty czosnek oraz młotkowany pieprz i kolendrę mieszamy z lodowatą wodą i wlewamy do zmielonych mięs. Mięsa wyrabiamy do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy w wymoczone jelita. Kiełbasę osadzamy 2 godziny, podczas osadzania możemy przewiać z obu stron wentylatorem, po godzinie z każdej strony. Wędzimy w temperaturze 55-60 stopni Celsjusza 3 godziny, do pożądanego koloru. Po procesie wędzenia parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Purre z marchewki
Dodatki
CHŁODNIK OGÓRKOWY
Dodatki
Młoda kapusta duszona z marchewką i koperkiem
Dodatki
Warzywna wariacja
Purre z marchewki
Uniwersalne purre marchewkowe, które pasuje jako dodatek do każdego mięsa, al...
Odsłon: 38
CHŁODNIK OGÓRKOWY
Może by tak coś na upalne dni w sam raz do dań głównych ? Po przepis zaprasza...
Odsłon: 76