Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Mięsa kroimy w większą kostkę, dodajemy sól peklową i dokładnie mieszamy żeby sól peklowa wtarła się w mięso. Mięso chude musimy wyrabiać i peklować oddzielnie przez 48 godzin. Po procesie peklowania mięsa rozdrabniamy. Przeciśnięty czosnek oraz młotkowany pieprz i kolendrę mieszamy z lodowatą wodą i wlewamy do zmielonych mięs. Mięsa wyrabiamy do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy w wymoczone jelita. Kiełbasę osadzamy 2 godziny, podczas osadzania możemy przewiać z obu stron wentylatorem, po godzinie z każdej strony. Wędzimy w temperaturze 55-60 stopni Celsjusza 3 godziny, do pożądanego koloru. Po procesie wędzenia parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!