Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9954
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2582
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1722
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 645
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3832
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9954
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2582
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1722
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 645
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3832
Składniki
Mięsa kroimy w większą kostkę, dodajemy sól peklową i dokładnie mieszamy żeby sól peklowa wtarła się w mięso. Mięso chude musimy wyrabiać i peklować oddzielnie przez 48 godzin. Po procesie peklowania mięsa rozdrabniamy. Przeciśnięty czosnek oraz młotkowany pieprz i kolendrę mieszamy z lodowatą wodą i wlewamy do zmielonych mięs. Mięsa wyrabiamy do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy w wymoczone jelita. Kiełbasę osadzamy 2 godziny, podczas osadzania możemy przewiać z obu stron wentylatorem, po godzinie z każdej strony. Wędzimy w temperaturze 55-60 stopni Celsjusza 3 godziny, do pożądanego koloru. Po procesie wędzenia parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!