Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 762
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 261
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 448
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5501
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 762
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 261
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 448
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5501
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Składniki
Mięsa kroimy w większą kostkę, dodajemy sól peklową i dokładnie mieszamy żeby sól peklowa wtarła się w mięso. Mięso chude musimy wyrabiać i peklować oddzielnie przez 48 godzin. Po procesie peklowania mięsa rozdrabniamy. Przeciśnięty czosnek oraz młotkowany pieprz i kolendrę mieszamy z lodowatą wodą i wlewamy do zmielonych mięs. Mięsa wyrabiamy do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy w wymoczone jelita. Kiełbasę osadzamy 2 godziny, podczas osadzania możemy przewiać z obu stron wentylatorem, po godzinie z każdej strony. Wędzimy w temperaturze 55-60 stopni Celsjusza 3 godziny, do pożądanego koloru. Po procesie wędzenia parzymy 30 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!