Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kim chi, kiszone smaki w koreańskim wydaniu
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1094
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1094
Składniki
Kapustę przekroiłam wzdłuż na pól, a potem każdą połówkę na trzy części, także wzdłuż. Teraz można już ją pokroić na kawałki około 2 centymetrowe. Kapustę włożyłam do osolonej wody na półtorej godziny, w tym czasie sól ją przejdzie a kapusta puści sok. W malakserze umieściłam pozostałe składniki i drobno je zmalaksowałam. Kapustę odsączyłam na sicie.
Starannie obtoczyłam miksem warzywnym kawałeczki kapusty i dociskając je delikatnie trzonkiem od noża, ułożyłam ciasno w słoju. Kapusta puści własny sok i będzie cała przykryta, można ja dodatkowo obciążyć. Słoik tylko z położoną przykrywka trzymałam w temperaturze pokojowej około 5 dni- można wcześniej spróbować czy jest już wystarczająco kwaśna. Potem można ją przechowywać w lodówce i podjadać
Kim chi rewelacyjnie smakuje, nadwiślańska kiszonka z przyprawami :) Uwielbiam ją na kanapkach z serem lub wędliną, składnik sałatek, dodatek do obiadów. Smacznego:)