Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski śląskie to rodzaj klusek ziemniaczanych przygotowanych z gotowanych ziemniaków i mąki ziemnaczanej, formowane w spłaszczone kulki z wgłębieniem, gotowane w osolonym wrzątku.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 338
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 338
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Masę ziemnaczaną podzielić na cztery części. Odłożyć 1/4 część i w to miejsce dodać mąkę ziemniaczaną. Z powrotem dodać ziemniaki. Następnie dodać jajka i żółtko oraz sól i dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za rzadkie to dodaj trochę mąki. Z ciasta uformuj wałek i pokrój go na kawałki. Utocz kulki wielkości orzecha włoskiego i zrób palcem wgłębienie. Kluski gotuj na wrzątku około 1 minuty. ENJOY THE FOOD