Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski śląskie to rodzaj klusek ziemniaczanych przygotowanych z gotowanych ziemniaków i mąki ziemnaczanej, formowane w spłaszczone kulki z wgłębieniem, gotowane w osolonym wrzątku.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Masę ziemnaczaną podzielić na cztery części. Odłożyć 1/4 część i w to miejsce dodać mąkę ziemniaczaną. Z powrotem dodać ziemniaki. Następnie dodać jajka i żółtko oraz sól i dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za rzadkie to dodaj trochę mąki. Z ciasta uformuj wałek i pokrój go na kawałki. Utocz kulki wielkości orzecha włoskiego i zrób palcem wgłębienie. Kluski gotuj na wrzątku około 1 minuty. ENJOY THE FOOD