Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski śląskie to rodzaj klusek ziemniaczanych przygotowanych z gotowanych ziemniaków i mąki ziemnaczanej, formowane w spłaszczone kulki z wgłębieniem, gotowane w osolonym wrzątku.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326844
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Masę ziemnaczaną podzielić na cztery części. Odłożyć 1/4 część i w to miejsce dodać mąkę ziemniaczaną. Z powrotem dodać ziemniaki. Następnie dodać jajka i żółtko oraz sól i dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za rzadkie to dodaj trochę mąki. Z ciasta uformuj wałek i pokrój go na kawałki. Utocz kulki wielkości orzecha włoskiego i zrób palcem wgłębienie. Kluski gotuj na wrzątku około 1 minuty. ENJOY THE FOOD