Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne klopsiki na obiad, na kolację, dodatek do zup, pieczywa.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30620
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30620
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i lekko rumienimy na oleju.
Do mięsa dodajemy 1 żółtko i dokładnie łączymy. Nie wyrabiamy. Ser kroimy w drobną kostkę i dokładnie ale krótko mieszamy.
Formujemy klopsiki i spłaszczamy je łopatką. Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy klopsiki szybko z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym. Oprószamy solą i ;pieprzem, obkładamy zrumienioną cebulką.
Podajemy jako dodatek do zup, przystawkę, Jeśli lubimy hamburgery to jest to idealny dodatek do hamburgerowej buły z salatą i warzywami. Z tej ilości mięsa wychodzi około 9 sztuk klopsików