Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne klopsiki na obiad, na kolację, dodatek do zup, pieczywa.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12298
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12298
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i lekko rumienimy na oleju.
Do mięsa dodajemy 1 żółtko i dokładnie łączymy. Nie wyrabiamy. Ser kroimy w drobną kostkę i dokładnie ale krótko mieszamy.
Formujemy klopsiki i spłaszczamy je łopatką. Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy klopsiki szybko z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym. Oprószamy solą i ;pieprzem, obkładamy zrumienioną cebulką.
Podajemy jako dodatek do zup, przystawkę, Jeśli lubimy hamburgery to jest to idealny dodatek do hamburgerowej buły z salatą i warzywami. Z tej ilości mięsa wychodzi około 9 sztuk klopsików