Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne klopsiki na obiad, na kolację, dodatek do zup, pieczywa.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i lekko rumienimy na oleju.
Do mięsa dodajemy 1 żółtko i dokładnie łączymy. Nie wyrabiamy. Ser kroimy w drobną kostkę i dokładnie ale krótko mieszamy.
Formujemy klopsiki i spłaszczamy je łopatką. Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy klopsiki szybko z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym. Oprószamy solą i ;pieprzem, obkładamy zrumienioną cebulką.
Podajemy jako dodatek do zup, przystawkę, Jeśli lubimy hamburgery to jest to idealny dodatek do hamburgerowej buły z salatą i warzywami. Z tej ilości mięsa wychodzi około 9 sztuk klopsików