Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do obiadu zamiast ziemniaków.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i mieszając trzymać na małym ogniu, aż masa się zeszkli i zgęstnieje. Masę przestudzić i wyrabiać dodając po jednym jajku. Na końcu dodać posiekane grzyby. Zagotować w garnku wodę z dodatkiem soli, kłaść łyżką małe kluseczki i gotować pod przykryciem do miękkości. Przecedzić i podawać polane tłuszczem oraz posypać zrumienioną bułką tartą.