Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do obiadu zamiast ziemniaków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i mieszając trzymać na małym ogniu, aż masa się zeszkli i zgęstnieje. Masę przestudzić i wyrabiać dodając po jednym jajku. Na końcu dodać posiekane grzyby. Zagotować w garnku wodę z dodatkiem soli, kłaść łyżką małe kluseczki i gotować pod przykryciem do miękkości. Przecedzić i podawać polane tłuszczem oraz posypać zrumienioną bułką tartą.