Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do obiadu zamiast ziemniaków.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1328
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25120
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1328
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25120
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i mieszając trzymać na małym ogniu, aż masa się zeszkli i zgęstnieje. Masę przestudzić i wyrabiać dodając po jednym jajku. Na końcu dodać posiekane grzyby. Zagotować w garnku wodę z dodatkiem soli, kłaść łyżką małe kluseczki i gotować pod przykryciem do miękkości. Przecedzić i podawać polane tłuszczem oraz posypać zrumienioną bułką tartą.