Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do obiadu zamiast ziemniaków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i mieszając trzymać na małym ogniu, aż masa się zeszkli i zgęstnieje. Masę przestudzić i wyrabiać dodając po jednym jajku. Na końcu dodać posiekane grzyby. Zagotować w garnku wodę z dodatkiem soli, kłaść łyżką małe kluseczki i gotować pod przykryciem do miękkości. Przecedzić i podawać polane tłuszczem oraz posypać zrumienioną bułką tartą.