Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienione kluski śląskie. Dzięki dodatkowi młodych liści czosnku niedźwiedziego kluski śląskie nabrały wiosennego wyglądu oraz czosnkowego smaku, dzięki czemu idealnie komponują się z sosami mięsnymi.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki.
Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków.
Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę.
Z masy lepimy kluski.
Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody.
Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 284
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78262
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44142
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2585
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78262
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44142
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2585
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki. Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków. Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę. Z masy lepimy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody. Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Młoda kapustka z boczuszkiem
Dodatki
Kalafior pieczony w całości bez bułki tartej
Dodatki
Kalafior do obiadu z bułką tartą
Dodatki
Kalafior do obiadu zapiekany
Młoda kapustka z boczuszkiem
Smaki lata i dzieciństwa
Odsłon: 79
Kalafior pieczony w całości bez bułki tartej
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna pr...
Odsłon: 135