Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienione kluski śląskie. Dzięki dodatkowi młodych liści czosnku niedźwiedziego kluski śląskie nabrały wiosennego wyglądu oraz czosnkowego smaku, dzięki czemu idealnie komponują się z sosami mięsnymi.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9817
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 68
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 133
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 74
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 39
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9817
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 68
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki. Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków. Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę. Z masy lepimy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody. Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.