Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienione kluski śląskie. Dzięki dodatkowi młodych liści czosnku niedźwiedziego kluski śląskie nabrały wiosennego wyglądu oraz czosnkowego smaku, dzięki czemu idealnie komponują się z sosami mięsnymi.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 175
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 709
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 175
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 709
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki. Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków. Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę. Z masy lepimy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody. Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.