Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienione kluski śląskie. Dzięki dodatkowi młodych liści czosnku niedźwiedziego kluski śląskie nabrały wiosennego wyglądu oraz czosnkowego smaku, dzięki czemu idealnie komponują się z sosami mięsnymi.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8211
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13068
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 408
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8211
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13068
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 408
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki. Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków. Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę. Z masy lepimy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody. Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.