Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienione kluski śląskie. Dzięki dodatkowi młodych liści czosnku niedźwiedziego kluski śląskie nabrały wiosennego wyglądu oraz czosnkowego smaku, dzięki czemu idealnie komponują się z sosami mięsnymi.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 114
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 327
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2686
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 114
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 327
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2686
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaki przekładamy do miski. 1/4 ziemniaków odejmujemy na ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Dokładamy wcześniej odłożone ziemniaki. Czosnek niedźwiedzi drobno siekamy, wlewamy śmietanę i miksujemy blenderem. Zmiksowany czosnek niedźwiedzi dodajemy do ziemniaków. Masę doprawiamy solą ziołową i gałką muszkatołową. Wyrabiamy, aż wszystkie składniki stworzą jednolitą masę. Z masy lepimy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku do momentu, aż kluski wypłyną na powierzchnię wody. Kluski podajemy z ulubionym sosem mięsnym lub szarpaną wołowiną/wieprzowiną.