Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na przepyszne kluski z wątróbki drobiowej, mogą być jako dodatek do rosołu lub jak u mnie okraszone cebulką, pomysł otrzymałam od pani z grupy kulinarnej która dała komentarz do rosołu który gotowała moja mama jak u niej byłam
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Umytą i osuszoną wątróbkę zmielić przez maszynkę, następnie dodać podane składniki i wymieszać całość na jednolitą masę, wymieszane odstawić na 30 minut
Po już wyznaczonym czasie odczekiwania, do gotującej się osolonej wody nabraną na łyżkę masę wkładać do wody i od zagotowania i wypłynięcia na wierzch klusek gotować je przez minutę, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Ugotowane kluski mogą być jako dodatek do rosołu a nawet okraszone cebulką podsmażoną na rumiany kolor smakują wyśmienicie