Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na przepyszne kluski z wątróbki drobiowej, mogą być jako dodatek do rosołu lub jak u mnie okraszone cebulką, pomysł otrzymałam od pani z grupy kulinarnej która dała komentarz do rosołu który gotowała moja mama jak u niej byłam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Umytą i osuszoną wątróbkę zmielić przez maszynkę, następnie dodać podane składniki i wymieszać całość na jednolitą masę, wymieszane odstawić na 30 minut
Po już wyznaczonym czasie odczekiwania, do gotującej się osolonej wody nabraną na łyżkę masę wkładać do wody i od zagotowania i wypłynięcia na wierzch klusek gotować je przez minutę, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Ugotowane kluski mogą być jako dodatek do rosołu a nawet okraszone cebulką podsmażoną na rumiany kolor smakują wyśmienicie