Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was serdecznie dziś biegnę do Państwa z kolejnym moim pomysłem gdzie sama byłam zaskoczona jego wykonaniem otóż zostały mi ziemniaki z poprzedniego obiadu a że żal wyrzucić
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2907
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 444
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2476
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2907
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 444
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2476
Składniki
Gdy zostają nam ziemniaki z dnia poprzedniego i szkoda ich wyrzucić wtedy należy je przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić, przygotowane ziemniaki wyrównać następnie podzielić na cztery części jedną odejmując przełożyć na górę a w wolne miejsce wsypać kaszę manną wbić jajka
Wyrobić masę po czym odstawić na 20 minut aby dodana kasza manna spęczniała, po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta i formować dowolne kluski, przygotowane wkładać do gotującej się osolonej wody i od czasu zagotowania na wolnym ogniu gotować 2-3 minuty wykładać za pomocą łyżki cedzakowej
Tak przygotowane kluski z ziemniaków i kaszy manny świetnie sprawdzą się do rosołu lecz nie tylko nawet na drugi dzień są mięciutkie i delikatne zapraszam na blog po więcej inspiracji