Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musy można przygotować z warzyw, mięs i ryb, U mnie przygotowałam z tuńczyka.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Kolor różowy: Obranego buraka pokroiłam na cienkie plasterki i zalałam wrzątkiem. Sok- około 1/3 szklanki dodałam do 1/3 szklanki bulionu. Zagotowałam i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Doprawiłam solą. Wywar dodałam do połowy rozdrobnionego tuńczyka. Do foremek ułozyłam po kawałku chili, gałązce koperku i kawałku tuńczyka. Dodałam mus. Kolor żółty: Zagotowałam połowę szklanki bulionu dodałam łyżeczkę kurkumy i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Wywar dodałam do rozdrobnionego tuńczyka- jeszcze dodałam łyżkę jogurtu dla ładniejszego koloru. Masę wlałam do foremek.
Smacznego :)