Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musy można przygotować z warzyw, mięs i ryb, U mnie przygotowałam z tuńczyka.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 433
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 785
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 390
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 433
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 785
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 390
Składniki
Kolor różowy: Obranego buraka pokroiłam na cienkie plasterki i zalałam wrzątkiem. Sok- około 1/3 szklanki dodałam do 1/3 szklanki bulionu. Zagotowałam i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Doprawiłam solą. Wywar dodałam do połowy rozdrobnionego tuńczyka. Do foremek ułozyłam po kawałku chili, gałązce koperku i kawałku tuńczyka. Dodałam mus. Kolor żółty: Zagotowałam połowę szklanki bulionu dodałam łyżeczkę kurkumy i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Wywar dodałam do rozdrobnionego tuńczyka- jeszcze dodałam łyżkę jogurtu dla ładniejszego koloru. Masę wlałam do foremek.
Smacznego :)