Do góry

Dodatki Przepis na:

Kolorowe musy

Kolorowe musy

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 362

Musy można przygotować z warzyw, mięs i ryb, U mnie przygotowałam z tuńczyka.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kolor różowy:
    Obranego buraka pokroiłam na cienkie plasterki i zalałam wrzątkiem. Sok- około 1/3 szklanki dodałam do 1/3 szklanki bulionu. Zagotowałam i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Doprawiłam solą.
    Wywar dodałam do połowy rozdrobnionego tuńczyka. Do foremek ułozyłam po kawałku chili, gałązce koperku i kawałku tuńczyka. Dodałam mus.

    Kolor żółty:
    Zagotowałam połowę szklanki bulionu dodałam łyżeczkę kurkumy i rozpuściłam w nim 1 łyżeczkę żelatyny. Wywar dodałam do rozdrobnionego tuńczyka- jeszcze dodałam łyżkę jogurtu dla ładniejszego koloru. Masę wlałam do foremek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (30)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń