Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób czytających ten tytuł prawdopodobnie podejdzie do niego bardzo sceptycznie. Jednak skojarzenie z dżemem jest mylące. Duszona cebula nadaje się jako sos do serów, do dań krótko smażonych lub do crostini. Jest bardzo popularna w innych krajach, zawiera niewiele składników i jest bardzo łatwa w przygotowaniu. A jej smak jest po prostu boski.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1656
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1656
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Składniki
W rondlu roztopic maslo. dodac posiekana cebule i cukier. Mieszac przez 5 minut na srednim ogniu, az do karmelizacji. Dodac czerwone wino, lyzke octu balsamicznego, sól i pieprz. Dusic przez godzine na bardzo malym ogniu, czesto mieszajac. Podawac na cieplo lub na zimno.
Konfitura cebulowa dobrze komponuje sie z serami, smakuje takze z grillowanym miesem, jako pasta do chleba lub jako dodatek do domowego burgera lub hot doga. Pasuje równiez do dania, którego przepisem podziele sie wkrótce.