Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób czytających ten tytuł prawdopodobnie podejdzie do niego bardzo sceptycznie. Jednak skojarzenie z dżemem jest mylące. Duszona cebula nadaje się jako sos do serów, do dań krótko smażonych lub do crostini. Jest bardzo popularna w innych krajach, zawiera niewiele składników i jest bardzo łatwa w przygotowaniu. A jej smak jest po prostu boski.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4933
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34399
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113757
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4933
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34399
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113757
Składniki
W rondlu roztopic maslo. dodac posiekana cebule i cukier. Mieszac przez 5 minut na srednim ogniu, az do karmelizacji. Dodac czerwone wino, lyzke octu balsamicznego, sól i pieprz. Dusic przez godzine na bardzo malym ogniu, czesto mieszajac. Podawac na cieplo lub na zimno.
Konfitura cebulowa dobrze komponuje sie z serami, smakuje takze z grillowanym miesem, jako pasta do chleba lub jako dodatek do domowego burgera lub hot doga. Pasuje równiez do dania, którego przepisem podziele sie wkrótce.