Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem można wypełniać rurki z ciasta francuskiego, eklery lub ptysie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3830
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 979
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 234
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3830
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 979
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 234
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Cukier z wodą doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do nitki ( o tym na blogu). Jeżeli zauważamy, że syrop jest już odpowiednio zrobiony ubijamy białka, na sztywną pianę. Do ubitych białek wlewamy wrzący syrop, całość mieszamy energicznie, ale jednocześnie delikatnie, najlepiej użyć do tego drewnianej łyżki. Zaparzony krem bezowy odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy masło, tak aby utworzyło puszystą masę (tzw. pianę). Do masła dodajemy krem bezowy, mieszamy, dodajemy syrop brzoskwiniowy oraz posiekane w drobną kosteczkę brzoskwinie, ponownie mieszamy całość. Kremem przekładamy ciasto lub wypełniamy nim ciasteczka. Smacznego.