Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem można wypełniać rurki z ciasta francuskiego, eklery lub ptysie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 531
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 531
Składniki
Cukier z wodą doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do nitki ( o tym na blogu). Jeżeli zauważamy, że syrop jest już odpowiednio zrobiony ubijamy białka, na sztywną pianę. Do ubitych białek wlewamy wrzący syrop, całość mieszamy energicznie, ale jednocześnie delikatnie, najlepiej użyć do tego drewnianej łyżki. Zaparzony krem bezowy odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy masło, tak aby utworzyło puszystą masę (tzw. pianę). Do masła dodajemy krem bezowy, mieszamy, dodajemy syrop brzoskwiniowy oraz posiekane w drobną kosteczkę brzoskwinie, ponownie mieszamy całość. Kremem przekładamy ciasto lub wypełniamy nim ciasteczka. Smacznego.