Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co polemizować, jeśli ciasto czy deser jest posypane z wierzchu zrumienioną i chrupiącą kruszonką, smakuje o wiele lepiej. Każdy kucharz ma swój sprawdzony przepis na ten dodatek. My proponujemy Wam przygotowanie kruszonki na patelni. Zrobicie to szybko i bez problemu. Wystarczy zmieszać składniki, podsmażyć i kruszonka gotowa.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21519
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21519
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z cukrem. Następie dodaj masło – najlepiej, jeśli będzie mocno schłodzone.
Masę rozcieraj w palcach do uzyskania konsystencji kruszonki.
Rozgrzej patelnię i wyłóż na nią kruszonkę. Mieszaj od czasu do czasu, aby się nie przypaliła. Masa będzie gotowa, jeśli nabierze złocistego koloru.