Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co polemizować, jeśli ciasto czy deser jest posypane z wierzchu zrumienioną i chrupiącą kruszonką, smakuje o wiele lepiej. Każdy kucharz ma swój sprawdzony przepis na ten dodatek. My proponujemy Wam przygotowanie kruszonki na patelni. Zrobicie to szybko i bez problemu. Wystarczy zmieszać składniki, podsmażyć i kruszonka gotowa.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3784
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3784
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z cukrem. Następie dodaj masło – najlepiej, jeśli będzie mocno schłodzone.
Masę rozcieraj w palcach do uzyskania konsystencji kruszonki.
Rozgrzej patelnię i wyłóż na nią kruszonkę. Mieszaj od czasu do czasu, aby się nie przypaliła. Masa będzie gotowa, jeśli nabierze złocistego koloru.