Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co polemizować, jeśli ciasto czy deser jest posypane z wierzchu zrumienioną i chrupiącą kruszonką, smakuje o wiele lepiej. Każdy kucharz ma swój sprawdzony przepis na ten dodatek. My proponujemy Wam przygotowanie kruszonki na patelni. Zrobicie to szybko i bez problemu. Wystarczy zmieszać składniki, podsmażyć i kruszonka gotowa.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 514
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 283
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 514
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 283
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z cukrem. Następie dodaj masło – najlepiej, jeśli będzie mocno schłodzone.
Masę rozcieraj w palcach do uzyskania konsystencji kruszonki.
Rozgrzej patelnię i wyłóż na nią kruszonkę. Mieszaj od czasu do czasu, aby się nie przypaliła. Masa będzie gotowa, jeśli nabierze złocistego koloru.