Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 7
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 210
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 7
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 210
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
1. Cytryny (najlepiej niewoskowane, ekologiczne) wyszoruj szczoteczką, wyparz, zetrzyj skórkę. 2. W niedużym garnuszku za pomocą rózgi kuchennej roztrzep jajka, żółtka, cukier oraz skórkę cytrynową do połączenia składników. 3. Dodaj sok z cytryn oraz masło. 4. Postaw na kuchence, podgrzewaj na małej mocy palnika, cały czas mieszając. 5. Mieszaj do zagotowania i zgęstnienia kremu. 6. Jeśli w kremie pojawią się grudki, których nie chcemy - przetrzyj krem przez sitko. 7. Przelej do wyparzonego słoiczka, zamknij. 8 Gotowe. 9. Smacznego. * Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.