Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
1. Cytryny (najlepiej niewoskowane, ekologiczne) wyszoruj szczoteczką, wyparz, zetrzyj skórkę. 2. W niedużym garnuszku za pomocą rózgi kuchennej roztrzep jajka, żółtka, cukier oraz skórkę cytrynową do połączenia składników. 3. Dodaj sok z cytryn oraz masło. 4. Postaw na kuchence, podgrzewaj na małej mocy palnika, cały czas mieszając. 5. Mieszaj do zagotowania i zgęstnienia kremu. 6. Jeśli w kremie pojawią się grudki, których nie chcemy - przetrzyj krem przez sitko. 7. Przelej do wyparzonego słoiczka, zamknij. 8 Gotowe. 9. Smacznego. * Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.