Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 295
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2513
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3389
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2391
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 91
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 326
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 295
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2513
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3389
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2391
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 91
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 326
Składniki
1. Cytryny (najlepiej niewoskowane, ekologiczne) wyszoruj szczoteczką, wyparz, zetrzyj skórkę. 2. W niedużym garnuszku za pomocą rózgi kuchennej roztrzep jajka, żółtka, cukier oraz skórkę cytrynową do połączenia składników. 3. Dodaj sok z cytryn oraz masło. 4. Postaw na kuchence, podgrzewaj na małej mocy palnika, cały czas mieszając. 5. Mieszaj do zagotowania i zgęstnienia kremu. 6. Jeśli w kremie pojawią się grudki, których nie chcemy - przetrzyj krem przez sitko. 7. Przelej do wyparzonego słoiczka, zamknij. 8 Gotowe. 9. Smacznego. * Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.