Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3985
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1054
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3985
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1054
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34251
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 579
Składniki
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą.