Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie majonezu to żadna filozofia, nie wiem dlaczego tak rzadko sami go robimy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Jajka najpierw sparzamy wrzątkiem. Następnie oddzielamy żółtka od białek. Żółtka umieszczamy w wysokim pojemniku, dodajemy sól, pieprz, musztardę i sok z cytryny. I zaczynami je ubijać, najlepiej użyć do tego miksera. Powolutku, cały czas ubijając, dolewamy małym strumieniem olej do uzyskania porządnej – gęstej i puszystej masy. Możemy podawać od razu lub przełożyć do słoiczka, zakręcić i schować do lodówki. Idealnie pasuje do jajek, wędliny, czy sałatek. Smacznego ;)