Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka w miodzie będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs. Tak przygotowana jarzynka z pewnością zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. :)
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Składniki
Zagotować wodę w średnim garnku, posolić. Marchewki umyć, obrać, pokroić na połówki, a następnie na ćwiartki. Marchewki wrzucić na wrzątek i gotować przez 10 minut. Odcedzić.
W tym czasie obrać cebulę oraz pokroić ją w kostkę. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i zeszklić cebulę.
Gdy marchewki się ugotują, dorzucić je do cebuli. Dodać miód, ostatnią łyżką masła oraz bulion.
Redukować dopóki wody prawie nie będzie, a sos zgęstnieje.
Na koniec posypać natką pietruszki, jeżeli lubimy. :) Smacznego! :)