Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka w miodzie będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs. Tak przygotowana jarzynka z pewnością zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. :)
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15864
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 84
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 311
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 239
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 266
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15864
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 84
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 311
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 239
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 266
Składniki
Zagotować wodę w średnim garnku, posolić. Marchewki umyć, obrać, pokroić na połówki, a następnie na ćwiartki. Marchewki wrzucić na wrzątek i gotować przez 10 minut. Odcedzić.
W tym czasie obrać cebulę oraz pokroić ją w kostkę. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i zeszklić cebulę.
Gdy marchewki się ugotują, dorzucić je do cebuli. Dodać miód, ostatnią łyżką masła oraz bulion.
Redukować dopóki wody prawie nie będzie, a sos zgęstnieje.
Na koniec posypać natką pietruszki, jeżeli lubimy. :) Smacznego! :)