Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka w miodzie będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs. Tak przygotowana jarzynka z pewnością zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. :)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 766
Dziś do pracy.
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 156
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 766
Dziś do pracy.
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 156
Składniki
Zagotować wodę w średnim garnku, posolić. Marchewki umyć, obrać, pokroić na połówki, a następnie na ćwiartki. Marchewki wrzucić na wrzątek i gotować przez 10 minut. Odcedzić.
W tym czasie obrać cebulę oraz pokroić ją w kostkę. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i zeszklić cebulę.
Gdy marchewki się ugotują, dorzucić je do cebuli. Dodać miód, ostatnią łyżką masła oraz bulion.
Redukować dopóki wody prawie nie będzie, a sos zgęstnieje.
Na koniec posypać natką pietruszki, jeżeli lubimy. :) Smacznego! :)