Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka w miodzie będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs. Tak przygotowana jarzynka z pewnością zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. :)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4889
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4889
Składniki
Zagotować wodę w średnim garnku, posolić. Marchewki umyć, obrać, pokroić na połówki, a następnie na ćwiartki. Marchewki wrzucić na wrzątek i gotować przez 10 minut. Odcedzić.
W tym czasie obrać cebulę oraz pokroić ją w kostkę. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i zeszklić cebulę.
Gdy marchewki się ugotują, dorzucić je do cebuli. Dodać miód, ostatnią łyżką masła oraz bulion.
Redukować dopóki wody prawie nie będzie, a sos zgęstnieje.
Na koniec posypać natką pietruszki, jeżeli lubimy. :) Smacznego! :)