Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znana też jako sos teriyaki, do ryb, owoców morza w bezglutenowej i bezalkoholowej domowej wersji
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
Mieszam melasę trzcinową z sosem sojowym tamari w proporcji 1:1 i gotowe!
Aneks: - sos sojowy tamari jest bezglutenowy, soja i tylko soja. dlatego gości w mojej kuchni - w oryginalnej japońskiej technice teriyaki marynata tare zawiera miód , ewentualnie cukier, a moja wersja ma być bezpieczna dla diabetyków, więc zastępuje miód melasą - łamiąc zasady techniki, pomijam sake, ale jak ma być wykwintnie, dolewam kilka kropel rumu albo nalewki domowej roboty