Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znana też jako sos teriyaki, do ryb, owoców morza w bezglutenowej i bezalkoholowej domowej wersji
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Mieszam melasę trzcinową z sosem sojowym tamari w proporcji 1:1 i gotowe!
Aneks: - sos sojowy tamari jest bezglutenowy, soja i tylko soja. dlatego gości w mojej kuchni - w oryginalnej japońskiej technice teriyaki marynata tare zawiera miód , ewentualnie cukier, a moja wersja ma być bezpieczna dla diabetyków, więc zastępuje miód melasą - łamiąc zasady techniki, pomijam sake, ale jak ma być wykwintnie, dolewam kilka kropel rumu albo nalewki domowej roboty