Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3923
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1037
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34242
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3923
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1037
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34242
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić na 5 min. Rozpuszczoną żelatynę 'rozluźnić' w kąpieli wodnej, ale uważać aby się nie zagotowała. Dodać glukozę, wymieszać dobrze. Gdy składniki dobrze się połączą miskę zdjąć i dodać planty. Wymieszać. Masę z glukozy dodać ok. 600g cukru pudru. Wyrabiać dłońmi i stopniowo dosypywać cukier puder. Masa musi być elastyczna. Gdy moja masa jest gotowa robię z niej wałek i lekko zginam, jeśli nie będzie widać zagięcia oznacza, że jest dobra. Dopiero za którymś razem poczułam w dłoniach jej poprawną elastyczność :)