Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37703
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10154
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 982
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37703
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 10154
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 982
Składniki
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić na 5 min. Rozpuszczoną żelatynę 'rozluźnić' w kąpieli wodnej, ale uważać aby się nie zagotowała. Dodać glukozę, wymieszać dobrze. Gdy składniki dobrze się połączą miskę zdjąć i dodać planty. Wymieszać. Masę z glukozy dodać ok. 600g cukru pudru. Wyrabiać dłońmi i stopniowo dosypywać cukier puder. Masa musi być elastyczna. Gdy moja masa jest gotowa robię z niej wałek i lekko zginam, jeśli nie będzie widać zagięcia oznacza, że jest dobra. Dopiero za którymś razem poczułam w dłoniach jej poprawną elastyczność :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Pieczona kalarepa
Dodatki
Dip czosnkowy
Dodatki
Sos pieczarkowy
Domowy majonez
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 191
Pieczona kalarepa
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokalory...
Odsłon: 132