Do góry

Dodatki Przepis na:

Masło chrzanowo-miodowe

Masło chrzanowo-miodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1563

Dodano:

Odsłon: 121

Masło chrzanowe zazwyczaj przygotowuję na Wielkanoc, gdyż wtedy można przygotować je ze świeżego chrzanu. W okresie zimowym można użyć chrzanu ze słoiczka. Takie masło to idealny dodatek do wędlin, ryb lub steków.

Składniki

  • 200 g masła w temperaturze pokojowej
  • 3-4 czubate łyżki najlepiej świeżo startego chrzanu
  • 2-3 łyżki płynnego miodu
  • starta skórka z cytryny
  • łyżka soku z cytryny
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy, aż stanie się puszyste, ciągle ucierając dodajemy miód. Do masła dodajemy skórkę z cytryny oraz chrzan, mieszamy łyżką. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Podajemy jako dodatek do wędlin, ryb oraz steków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń