Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. Przepis prosty ,szybki a mizeria bardzo smaczna. Polecam
nóż, tarka, miska, łyżka,
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 522
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 151
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 522
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 151
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 349
Składniki
Ogórki gruntowe po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy lub ścieramy na tarce w plasterki. Wkładamy do miski , dodajemy sól i pieprz do smaku. Odkładamy na 15 minut, gdy puszczą sok dodajemy jogurt oraz opcjonalnie śmietanę całość mieszamy do połączenia składników. Do tak przygotowanych ogórków dodajemy cukier oraz ocet do smaku najlepiej według swojego uznania i ponownie mieszamy. Mizerię posypujemy posiekanym koperkiem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Mizeria gotowa do podania.