Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. Przepis prosty ,szybki a mizeria bardzo smaczna. Polecam
nóż, tarka, miska, łyżka,
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2559
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 421
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4370
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2559
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 421
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4370
Składniki
Ogórki gruntowe po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy lub ścieramy na tarce w plasterki. Wkładamy do miski , dodajemy sól i pieprz do smaku. Odkładamy na 15 minut, gdy puszczą sok dodajemy jogurt oraz opcjonalnie śmietanę całość mieszamy do połączenia składników. Do tak przygotowanych ogórków dodajemy cukier oraz ocet do smaku najlepiej według swojego uznania i ponownie mieszamy. Mizerię posypujemy posiekanym koperkiem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Mizeria gotowa do podania.