Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 11256

Sezon w pełni, więc trzeba korzystać ile się da! Uwielbiam młoda kapustę zasmażaną z ziemniakami i koperkiem! Robię zawsze tak jak moja Mama. W smaku jest jedyną i niepowtarzalna. Zapraszam Kochani do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku, link znajdziecie poniżej jak również wiele innych filmików na moim kanale YouTube oraz na Instagramie @smacznie_na_talerzu.

Składniki

  • średnia główka białej kapusty
  • •kilka młodych marchewek
  • pęczek kopru
  • Szczypior
  • 60g masła
  • 60ml wody
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
  • 1 płaska łyżka mąki +odrobina zimnej wody
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta zasmażana

Przygotowanie

  1. Główkę kapusty przetnij na pół i poszatkuj. Marchewki pokrój w talarki, posiekaj koperek i szczypior.

  2. W dużym garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli oraz oleju. Wrzuć kapustę wraz z marchewką i gotuj przez 2 minuty. Następnie odcedź.

  3. Na rozgrzane masło włóż kapustę, dodaj wodę, ocet, sól i pieprz do smaku oraz sos sojowy. Duś pod przykryciem około 5 minut.

  4. Dodaj poszatkowany koperek i bąki cebuli.

  5. Śmietanę wymieszaj z odrobiną kapusty i dodaj do całości. Połącz.

  6. Następnie dodaj mąkę połączoną z zimną wodą.Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj kilka sekund.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń