Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni, więc trzeba korzystać ile się da! Uwielbiam młoda kapustę zasmażaną z ziemniakami i koperkiem! Robię zawsze tak jak moja Mama. W smaku jest jedyną i niepowtarzalna. Zapraszam Kochani do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku, link znajdziecie poniżej jak również wiele innych filmików na moim kanale YouTube oraz na Instagramie @smacznie_na_talerzu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3789
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3789
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Główkę kapusty przetnij na pół i poszatkuj. Marchewki pokrój w talarki, posiekaj koperek i szczypior.
W dużym garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli oraz oleju. Wrzuć kapustę wraz z marchewką i gotuj przez 2 minuty. Następnie odcedź.
Na rozgrzane masło włóż kapustę, dodaj wodę, ocet, sól i pieprz do smaku oraz sos sojowy. Duś pod przykryciem około 5 minut.
Dodaj poszatkowany koperek i bąki cebuli.
Śmietanę wymieszaj z odrobiną kapusty i dodaj do całości. Połącz.
Następnie dodaj mąkę połączoną z zimną wodą.Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj kilka sekund. Smacznego.