Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki z dymką. Świetny dodatek do grillowanych mięs lub ryb.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 295
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 636
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3406
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 295
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 636
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3406
Składniki
Ziemniaki myjemy, kroimy. Wkładamy do wrzątku i gotujemy 10 minut. Odcedzamy. Dymkę dzielmy - cebulkę i szczypiorek kroimy osobno. Podgotowane ziemniaki mieszamy z cebulkę, olejem i przyprawami. Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Po upieczeniu mieszamy ze szczypiorkiem. Są pyszne i na ciepło i na zimno.