Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy mus z dyni na słodko idealny do ciast, deserów oraz do słoików na zimę .
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Dynie przekrój, usuń pestki, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do garnka zalej wodą i gotuj na małym ogniu, często mieszając aż będzie miękka.
Dodaj cukier, przyprawy oraz skórkę i sok z pomarańczy, zagotuj. W razie potrzeby zblenduj na gładko blenderem.
Możesz wykorzystać mus do ciast lub deserów lub przełożyć do czystych i wyparzonych słoików, zalecić i pasteryzować około 5-10 minut.
Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.