Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy mus z dyni na słodko idealny do ciast, deserów oraz do słoików na zimę .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 888
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 888
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Dynie przekrój, usuń pestki, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do garnka zalej wodą i gotuj na małym ogniu, często mieszając aż będzie miękka.
Dodaj cukier, przyprawy oraz skórkę i sok z pomarańczy, zagotuj. W razie potrzeby zblenduj na gładko blenderem.
Możesz wykorzystać mus do ciast lub deserów lub przełożyć do czystych i wyparzonych słoików, zalecić i pasteryzować około 5-10 minut.
Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.