Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy mus z dyni na słodko idealny do ciast, deserów oraz do słoików na zimę .
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 630
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 630
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
Składniki
Dynie przekrój, usuń pestki, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do garnka zalej wodą i gotuj na małym ogniu, często mieszając aż będzie miękka.
Dodaj cukier, przyprawy oraz skórkę i sok z pomarańczy, zagotuj. W razie potrzeby zblenduj na gładko blenderem.
Możesz wykorzystać mus do ciast lub deserów lub przełożyć do czystych i wyparzonych słoików, zalecić i pasteryzować około 5-10 minut.
Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.