Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na filetowanie pomarańczy, tak aby na cząstkach nie było białej, gorzkiej błony. Dokładnie tak samo można obierać cytryny
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 292
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 292
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Ostrym nożem ścinamy skórkę pomarańczy, tak aby nie uszkodzić miąższu.
Wycinamy cząstki pomarańczy znajdujące się między białymi błonami. W ten sposób obraną pomarańczę można wykorzystać jako dodatek do drinków, ciast, sałatek, deserów owocowych. Idealnie nadaje się też do karmelizacji i przygotowania domowych powideł.