Do góry

Dodatki Przepis na:

Obieranie pomarańczy do ciast, drinków i sałatek

Obieranie pomarańczy do ciast, drinków i sałatek

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2328

Dodano:

Odsłon: 2069

Bardzo prosty sposób na filetowanie pomarańczy, tak aby na cząstkach nie było białej, gorzkiej błony. Dokładnie tak samo można obierać cytryny

Składniki

  • Pomarańca
1-2 os. 15 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ostrym nożem ścinamy skórkę pomarańczy, tak aby nie uszkodzić miąższu.

  2. Wycinamy cząstki pomarańczy znajdujące się między białymi błonami.

    W ten sposób obraną pomarańczę można wykorzystać jako dodatek do drinków, ciast, sałatek, deserów owocowych. Idealnie nadaje się też do karmelizacji i przygotowania domowych powideł.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 26 sierpnia 2014 Ja tez nie tak dawno nauczylam sie dopiero tego sposobu. Do salatek pierwsza klasa.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń