Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na filetowanie pomarańczy, tak aby na cząstkach nie było białej, gorzkiej błony. Dokładnie tak samo można obierać cytryny
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Ostrym nożem ścinamy skórkę pomarańczy, tak aby nie uszkodzić miąższu.
Wycinamy cząstki pomarańczy znajdujące się między białymi błonami. W ten sposób obraną pomarańczę można wykorzystać jako dodatek do drinków, ciast, sałatek, deserów owocowych. Idealnie nadaje się też do karmelizacji i przygotowania domowych powideł.