Do góry

Dodatki Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 144

Ogórki małosolne są idealnym dodatkiem do kanapek .

Składniki

  • 2 kg ogórków
  • koper chrzan czosnek
  • 3 litry wody
  • sól ( daję płaską łyżkę stołową na litr wody )
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne

Przygotowanie

  1. Ogórki moczę ok. dwie godziny następnie na dno naczynia wkładam koper chrzan i ogórki. Zalewam wrząca osoloną wodą dwie łyżki soli na litr wody.Przyciskam tak żeby ogórki nie wypływały do góry i odstawiam na trzy dni .Po trzech dniach ogórki są gotowe do jedzenia.
    Chleb wiejski smalczyk i taki ogórek to naprawdę pychotka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń