Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i wyrazisty dodatek do obiadu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Składniki
Na dno każdego słoika położyć zwinięty liść pora, selera i pietruszki. Ogórki po umyciu powkładać ciasno do słoików i dodać liście laurowe, ziele angielskie i kawałki marchewki. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewą zalać słoiki. Po przetarciu na sucho brzegów słoików i nakrętek zakręcić. Pasteryzować 8 min. od zagotowania.