Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i wyrazisty dodatek do obiadu.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1376
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1376
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Składniki
Na dno każdego słoika położyć zwinięty liść pora, selera i pietruszki. Ogórki po umyciu powkładać ciasno do słoików i dodać liście laurowe, ziele angielskie i kawałki marchewki. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewą zalać słoiki. Po przetarciu na sucho brzegów słoików i nakrętek zakręcić. Pasteryzować 8 min. od zagotowania.