Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami prostym można powiedzieć bardzo prostym sposobem na pyszny olej czosnkowy, który można wykorzystać do różnego rodzaju sałatek, różnych potraw itp. a dodając do oleju ulubione zioła to już całkiem rarytasek. Ja robię czysty olej tylko z dodatkiem dużej ilości czosnku , bo wtedy w zależności na co mi jest potrzebny to dodaję wtedy dodatki. Polecam
nóż, słoik z zakrętką,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 587
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11876
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 587
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11876
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Główki czosnku dzielimy na ząbki , każdy ząbek obieramy z łupinek. Obrane ząbki wkładamy do czystego suchego słoika , zalewamy olejem, zakręcamy dobrze słoik , kilka razy potrząsamy słoikiem i odstawiamy na kilka dni. Olej czosnkowy gotowy. Smacznego
Olej czosnkowy gotowy.