Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami prostym można powiedzieć bardzo prostym sposobem na pyszny olej czosnkowy, który można wykorzystać do różnego rodzaju sałatek, różnych potraw itp. a dodając do oleju ulubione zioła to już całkiem rarytasek. Ja robię czysty olej tylko z dodatkiem dużej ilości czosnku , bo wtedy w zależności na co mi jest potrzebny to dodaję wtedy dodatki. Polecam
nóż, słoik z zakrętką,
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 42
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 67
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 42
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 67
Składniki
Główki czosnku dzielimy na ząbki , każdy ząbek obieramy z łupinek. Obrane ząbki wkładamy do czystego suchego słoika , zalewamy olejem, zakręcamy dobrze słoik , kilka razy potrząsamy słoikiem i odstawiamy na kilka dni. Olej czosnkowy gotowy. Smacznego
Olej czosnkowy gotowy.