Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami prostym można powiedzieć bardzo prostym sposobem na pyszny olej czosnkowy, który można wykorzystać do różnego rodzaju sałatek, różnych potraw itp. a dodając do oleju ulubione zioła to już całkiem rarytasek. Ja robię czysty olej tylko z dodatkiem dużej ilości czosnku , bo wtedy w zależności na co mi jest potrzebny to dodaję wtedy dodatki. Polecam
nóż, słoik z zakrętką,
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1490
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1490
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Składniki
Główki czosnku dzielimy na ząbki , każdy ząbek obieramy z łupinek. Obrane ząbki wkładamy do czystego suchego słoika , zalewamy olejem, zakręcamy dobrze słoik , kilka razy potrząsamy słoikiem i odstawiamy na kilka dni. Olej czosnkowy gotowy. Smacznego
Olej czosnkowy gotowy.