Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orient kojarzy się przede wszystkim z bogactwem smaków i przypraw. Orientalna marynata do kurczaka przybliży i pozwoli zakosztować kuchni azjatyckiej. To połączenie wyrazistego sosu sojowego, który dodaje potrawie smaku umami. Nie mogło także zabraknąć jakże wszechobecnych w tamtejszej kuchni czosnku i imbiru, które podkręcają smak i aromat. Marynata jest lekko słonawa i dość ostra, orzeźwiająca i pobudzająca kubki smakowe. Kurczak w ten sposób przygotowany świetnie pasuje do sezamu i białego ryżu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1088
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1088
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Składniki
Wszystkie składniki marynaty umieść w miseczce i dokładnie wymieszaj. Orientalna marynata do kurczaka powinna mieć gładką i jednolitą konsystencję.
Marynatą pokrywaj dokładnie kurczaka, najlepiej pokrojonego w kostkę. Pozostaw na przynajmniej godzinę w lodówce. Im dłuższy czas marynowania, tym bardziej wyrazisty smak.