Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orient kojarzy się przede wszystkim z bogactwem smaków i przypraw. Orientalna marynata do kurczaka przybliży i pozwoli zakosztować kuchni azjatyckiej. To połączenie wyrazistego sosu sojowego, który dodaje potrawie smaku umami. Nie mogło także zabraknąć jakże wszechobecnych w tamtejszej kuchni czosnku i imbiru, które podkręcają smak i aromat. Marynata jest lekko słonawa i dość ostra, orzeźwiająca i pobudzająca kubki smakowe. Kurczak w ten sposób przygotowany świetnie pasuje do sezamu i białego ryżu.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4084
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1096
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 241
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34261
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4084
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1096
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 241
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34261
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Wszystkie składniki marynaty umieść w miseczce i dokładnie wymieszaj. Orientalna marynata do kurczaka powinna mieć gładką i jednolitą konsystencję.
Marynatą pokrywaj dokładnie kurczaka, najlepiej pokrojonego w kostkę. Pozostaw na przynajmniej godzinę w lodówce. Im dłuższy czas marynowania, tym bardziej wyrazisty smak.