Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zrobiony jest z bardzo ostrych papryczek, słodkich papryk, śliwek i pomidorów.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11998
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 136
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8814
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11998
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 136
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8814
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Składniki
Wszystkie papryki, pomidory i śliwki myjemy i kroimy w kostkę, przyprawy świeże myjemy i drobno kroimy, umieszczamy w garnku oraz zalewamy pół litrem wody. Doprowadzamy do zagotowania się i dalej dusimy na małym ogniu 1 godzinę.
Po godzinnym duszeniu rozdrabniamy blenderem. Rozdrobnione przecieramy przez drobne sitko. Przecier z powrotem wlewamy do garnka, dodajemy olej i bez przykrycia gotujemy do wyparowania jak największej ilości wody (tak około 45-50%), ma być gęsta masa. Na koniec możemy doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym.
Gorącą masę wkładamy do słoiczków, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 40 minut od momentu wrzenia wody.
Ostudzone słoiczki możemy wynieść do piwnicy. Smacznego!!!