Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do herbaty pachnący goździkami:) Trochę późno dodaję przepis bo pigwy już brak ale polecam zrobić jesienią i delektować się zimą:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2703
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14323
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2703
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14323
Składniki
Pigwę dokładnie umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Ananasy z zalewy ( ja na podaną ilość pigwy dałam 5 krążków) kroimy również w małe kawałki. Do słoiczków (ja robiłam w małych) wkładamy kawałki pigwy,następnie trochę żurawiny i ananasów.(Jeśli robimy w większych słoikach robimy parę warstw) Do garnka wlewamy ok szklankę wody,wsypujemy cukier,wlewamy zalew z ananasów i dodajemy goździki.Mieszamy często i zagotowujemy.Gotujemy ok 3-5 min. Przygotowane owoce zalewamy wrzącym syropem z goździkami (tak by w każdym słoiczku znalazły się z 2-3 goździki) i mocno zakręcamy.Stawiamy do góry dnem do wystudzenia,smacznego:)