Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do herbaty pachnący goździkami:) Trochę późno dodaję przepis bo pigwy już brak ale polecam zrobić jesienią i delektować się zimą:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326396
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12076
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16821
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5488
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326396
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12076
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16821
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5488
Składniki
Pigwę dokładnie umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Ananasy z zalewy ( ja na podaną ilość pigwy dałam 5 krążków) kroimy również w małe kawałki. Do słoiczków (ja robiłam w małych) wkładamy kawałki pigwy,następnie trochę żurawiny i ananasów.(Jeśli robimy w większych słoikach robimy parę warstw) Do garnka wlewamy ok szklankę wody,wsypujemy cukier,wlewamy zalew z ananasów i dodajemy goździki.Mieszamy często i zagotowujemy.Gotujemy ok 3-5 min. Przygotowane owoce zalewamy wrzącym syropem z goździkami (tak by w każdym słoiczku znalazły się z 2-3 goździki) i mocno zakręcamy.Stawiamy do góry dnem do wystudzenia,smacznego:)