Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińska kapusta pak choi ma specyficzny, lekko gorzkawy i orzechowy smak. Świetnie smakuje w wersji słodko-ostrej z miodem, chilli i smażonymi warzywami. To idealny dodatek do mięs i ryb.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4843
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 360
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4843
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 360
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w słupki, cebulę kroimy w piórka. Pak choi kroimy na pół, wycinamy twardy głąb, a resztę kroimy wzdłuż w paski. Na oleju przesmażamy warzywa - najpierw marchew, a kiedy lekko zmięknie dodajemy do niej cebulę, miód i chilli. Smażymy, często mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pak choi i przykrywamy pokrywką. Co jakiś czas mieszamy, ale delikatnie, aby kapusta się nie rozpadła. Pak choi będzie miękki po około 3 minutach. Przed podaniem posypujemy jeszcze płatkami chilli lub, jeśli wolicie bez dodatkowej ostrości, to np. sezamem.