Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wytrawne ciasteczka będą dobrym dodatkiem do kremowych zup. Mogą też być samodzielną przekąską. To jakimi przyprawami je posypiemy zależy od naszego smaku :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 252
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 388
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 292
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 262
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 252
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 388
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 292
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 262
Składniki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy solą, sezamem i parmezanem (przyprawy dobieramy według własnego smaku). Kroimy wzdłuż przez środek, a następnie na kawałki szerokości ok. 3 cm (lub węższe czy szersze - jakie chcemy). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (aż nabiorą złotego koloru).