Do góry

Dodatki Przepis na:

Paluchy francuskie

Paluchy francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2380

Dodano:

Odsłon: 1397

Te wytrawne ciasteczka będą dobrym dodatkiem do kremowych zup. Mogą też być samodzielną przekąską. To jakimi przyprawami je posypiemy zależy od naszego smaku :)

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Parmezan - lub żółty ser - starty
  • Sól - grubo mielona
  • Czarny sezam - do posypania
  • Jaja - 1 szt. - do posmarowania
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluchy francuskie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy solą, sezamem i parmezanem (przyprawy dobieramy według własnego smaku). Kroimy wzdłuż przez środek, a następnie na kawałki szerokości ok. 3 cm (lub węższe czy szersze - jakie chcemy). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (aż nabiorą złotego koloru).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń