Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i kolorową pastę, dodającą energii, zawierającą m.in. witaminy C, E i A, zdrowe kwasy oleinowe, potas oraz kwas foliowy. Pasta pozytywnie wpływa na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci, ale także dba o nasze serce i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Korzyści z jej spożywania jest o wiele, wiele więcej - jedzmy ją więc na zdrowie! :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4847
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12619
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3172
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 921
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4847
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12619
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3172
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 921
Składniki
Awokado obieramy ze skórki. W odmianie hass, przy dojrzałych owocach, skórkę możemy bez trudu ściągnąć palcami (powinna lekko odchodzić od miąższu). Kawałki awokado przekładamy do naczynia skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki octu jabłkowego oraz miodu, 2 ząbki czosnku i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę siekamy. Wszystko dodajemy do zmiksowanej masy i dokładnie mieszamy łyżką. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Pasta wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)