Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez to bez wątpienia król wielkanocnych potraw. Często też bohater zaciętych kłótni, o podium w klasyfikacji na najlepszy i najbardziej kremowy produkt. Sposobem na to, by przy świątecznym stole zapanowała zgoda, jest wyeliminowanie majonezu z dań. Pastę jajeczną bez majonezu wykonasz w 3 minuty, a jej lekka struktura i dodatki spowodują, że będzie stanowić ciekawą odmianę podczas wielkanocnej uczty. Pastę możesz położyć na białym, ciemnym lub chrupkim pieczywie i serwować z ulubionymi dodatkami.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4320
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74402
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4320
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74402
Składniki
Przygotowanie przystawki zacznij od pokrojenia chleba na małe prostokąty. Najlepiej, jakby wszystkie były podobnej wielkości. Aby pieczywo było bardziej aromatyczne, obsmaż je lekko na patelni na odrobinie masła lub oleju.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Przełóż do miski. Następnie dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj. Rzodkiewkę i ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Możesz komponować kanapki – na kromkach podpieczonego chleba ułóż pastę jajeczną, następnie ogórka i rzodkiewkę, układając naprzemiennie. Wierzch ozdób rzeżuchą.
Przystawki przechowuj w lodówce do czasu podania. Najlepsze są pierwszego dnia od przygotowania.