Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez to bez wątpienia król wielkanocnych potraw. Często też bohater zaciętych kłótni, o podium w klasyfikacji na najlepszy i najbardziej kremowy produkt. Sposobem na to, by przy świątecznym stole zapanowała zgoda, jest wyeliminowanie majonezu z dań. Pastę jajeczną bez majonezu wykonasz w 3 minuty, a jej lekka struktura i dodatki spowodują, że będzie stanowić ciekawą odmianę podczas wielkanocnej uczty. Pastę możesz położyć na białym, ciemnym lub chrupkim pieczywie i serwować z ulubionymi dodatkami.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Przygotowanie przystawki zacznij od pokrojenia chleba na małe prostokąty. Najlepiej, jakby wszystkie były podobnej wielkości. Aby pieczywo było bardziej aromatyczne, obsmaż je lekko na patelni na odrobinie masła lub oleju.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Przełóż do miski. Następnie dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj. Rzodkiewkę i ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Możesz komponować kanapki – na kromkach podpieczonego chleba ułóż pastę jajeczną, następnie ogórka i rzodkiewkę, układając naprzemiennie. Wierzch ozdób rzeżuchą.
Przystawki przechowuj w lodówce do czasu podania. Najlepsze są pierwszego dnia od przygotowania.