Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez to bez wątpienia król wielkanocnych potraw. Często też bohater zaciętych kłótni, o podium w klasyfikacji na najlepszy i najbardziej kremowy produkt. Sposobem na to, by przy świątecznym stole zapanowała zgoda, jest wyeliminowanie majonezu z dań. Pastę jajeczną bez majonezu wykonasz w 3 minuty, a jej lekka struktura i dodatki spowodują, że będzie stanowić ciekawą odmianę podczas wielkanocnej uczty. Pastę możesz położyć na białym, ciemnym lub chrupkim pieczywie i serwować z ulubionymi dodatkami.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5680
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 69
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 102
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5680
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 69
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 102
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 586
Składniki
Przygotowanie przystawki zacznij od pokrojenia chleba na małe prostokąty. Najlepiej, jakby wszystkie były podobnej wielkości. Aby pieczywo było bardziej aromatyczne, obsmaż je lekko na patelni na odrobinie masła lub oleju.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Przełóż do miski. Następnie dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj. Rzodkiewkę i ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Możesz komponować kanapki – na kromkach podpieczonego chleba ułóż pastę jajeczną, następnie ogórka i rzodkiewkę, układając naprzemiennie. Wierzch ozdób rzeżuchą.
Przystawki przechowuj w lodówce do czasu podania. Najlepsze są pierwszego dnia od przygotowania.