Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta na kanapki z jajek, pieczarek i kilku dodatków. Warto wypróbować i posmakować:)
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy, przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Chwilę podsmażamy często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości i do czasu aż woda odparuje.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Pieczarki i pokrojone jajka przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i musztardę do smaku oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe:) Do pasty możemy dodać troszkę koloru w postaci szczypiorku lub drobno pokrojonej czerwonej papryki:)