Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta na kanapki z jajek, pieczarek i kilku dodatków. Warto wypróbować i posmakować:)
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy, przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Chwilę podsmażamy często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości i do czasu aż woda odparuje.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia.
Pieczarki i pokrojone jajka przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i musztardę do smaku oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe:)
Do pasty możemy dodać troszkę koloru w postaci szczypiorku lub drobno pokrojonej czerwonej papryki:)
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 71
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 71
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy, przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Chwilę podsmażamy często mieszając by warzywa się nie przypaliły. Dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości i do czasu aż woda odparuje.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Pieczarki i pokrojone jajka przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i musztardę do smaku oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe:) Do pasty możemy dodać troszkę koloru w postaci szczypiorku lub drobno pokrojonej czerwonej papryki:)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,...
Odsłon: 75
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 141