Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta na kanapki :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Ciecierzycę umyć, zalać wodą i zostawić do zamoczenia na całą noc. Rano ugotować do miękkości. Trzeba pilnować zęby się nie przypaliła i w razie potrzeby dolać wody.
Następnie wszystkie składniki trzeba wrzucić do blendera przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zmiksować.
Potem już tylko wystarczy nałożyć gotową pastę na kanapki :). Pasta wyszła naprawdę pyszna, nie miksowałam jej na idealnie gładką masę i czuć w niej niewielkie kawałeczki ciecierzycy. Suszone pomidory dodają jej fajnego smaczku, a dzięki oliwce z papryczką chili pasta przyjemnie piecze w język. Smacznego!