Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrową, smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę na bazie tuńczyka z dodatkiem zielonej pietruszki. Pasta idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem oraz warzywnymi dodatkami np. ogórkiem czy pomidorem :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Składniki
Kawałki tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do naczynia. Następnie dodajemy oliwę z oliwek, 1 (dość duży) ząbek czosnku, listki natki pietruszki i szczyptę cukru brzozowego. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do momentu odpowiedniego połączenia się wszystkich składników. Tak powstałą pastę doprawiamy solą i czarnym pieprzem. * do gotowej pasty możemy także dodać drobno posiekany szczypiorek. Życzę smacznego! :)