Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27538
Dodano: 16.01.2015
Odsłon: 8057
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Kawałki tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do naczynia.
Następnie dodajemy oliwę z oliwek, 1 (dość duży) ząbek czosnku, listki natki pietruszki i szczyptę cukru brzozowego. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do momentu odpowiedniego połączenia się wszystkich składników.
Tak powstałą pastę doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
* do gotowej pasty możemy także dodać drobno posiekany szczypiorek.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
super pomysł:)pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼
3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszna i zdrowa. Mysle jednak, ze posiekanie i rozdrobnienie produktow zamiast ich blendowanie jest lepsze dla tej pasty. Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna116 16 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle Kasiu smacznie, zdrowo i kolorowo :-). Pozdrawiam Cię serdecznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

aaasikkk 16 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Kolorek rzeczywiście przecudowny! Pożarłabym razem z talerzykiem :P Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

luna76 16 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
wygląda fantastycznie i do tego jeszcze ten kolorek :D Super!!! Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

monikagotuje 16 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
jak zwykle smacznie:) Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz