Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z makreli wędzonej, paprykowa.

Pasta z makreli wędzonej, paprykowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1594 Ocena: 22455

Dodano:

Odsłon: 2841

Pasta z makreli wędzonej, jajek, szczypioru i papryki. Idealna do kanapek.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt.
  • jajka kurze 2 szt. (ugotowane na twardo)
  • Szczypiorek
  • musztarda 1 łyżka
  • majonez 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Pieprz ziołowy
  • papryka słodka mielona
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z makreli wędzonej, paprykowa.

Przygotowanie

  1. Z makreli wędzonej oddzielamy mięso od ości, rozgniatamy je drobno widelcem.

  2. Dodajemy drobno pokrojony szczypior, ugotowane, drobno pokrojone jajka, musztardę, majonez. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką i solą.

  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ugniatając widelcem. Jeżeli pasta będzie troszkę za sucha możemy dolać łyżkę oleju z pestek winogron lub z oliwek.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń