Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z soczewicy i sardynek

Pasta z soczewicy i sardynek

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4364

Dodano:

Odsłon: 1392

Smaczny i pożywny dodatek do pieczywa. Polecam.

Składniki

  • 3/4 szkl. suchej czerwonej soczewicy
  • 2 puszki sardynek
  • 1/2 cebuli
  • 1 papryczka chili
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i zblendować. Cebulę i papryczkę drobno pokroić i poddusić na oleju. Sardynki wyjąć z puszki. Rozdrobnić przy pomocy widelca. Połączyć ze sobą soczewicę, cebulę z papryczką oraz sardynki. Doprawić przyprawami. Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń