Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się, jak wykorzystać mięso i warzywa z gotowania z rosołu? Przygotuj z nich pyszny pasztet na kanapki. Wystarczy dodać odrobinę wątróbki, cebulę, czosnek, bułkę tartą, jajka i przyprawy. W dosłownie kilka chwil przygotujesz przepyszny dodatek do pieczywa. Długo zachowuje świeżość i smak. Sprawdzi się na co dzień i od święta.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4211
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6592
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5513
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13645
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4211
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6592
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5513
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13645
Składniki
Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj warzywa.
Cebulę pokrój z drobną kostkę, podsmaż na patelni na złoty kolor.
Wątróbkę opłucz, oczyść z błonek, podsmaż z każdej strony do momentu, aż przestanie puszczać krew. Gotową wątróbkę odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel wątróbkę w maszynce do mielenia mięsa.
Do zmielonego mięsa z warzywami dodaj żółtka jaj oraz przyprawy: sól, pierz czarny i pieprz ziołowy.
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy na pasztet. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Gotową masę na pasztet przełóż do keksówek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 60 minut.