Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do pieczenia,
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2530
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4872
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20816
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2530
Składniki
Mięso z łopatki zmielić dwa lub trzy razy przez sitko 2,5 mm, później dodać : 2 jajka (białka ubić i dodać podczas końcowego mieszania), 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki duże suszonego warzywka, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszu bazylii, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka tymianku, sól, dobra garść majeranku przetartego. Mięso ze wszystkimi dodatkami i przyprawami dobrze wymieszać. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Smarujemy gęsim lub innym tłuszczem po wierzchu oraz posypujemy kolorowym pieprzem grubo mielonym i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego !!!