Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do pieczenia,
Co sądzicie o pierogach z pasztetem ? Moim zdaniem nie tylko mogą być z mięse...
Odsłon: 386
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 450
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 664
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 450
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 664
Składniki
Mięso z łopatki zmielić dwa lub trzy razy przez sitko 2,5 mm, później dodać : 2 jajka (białka ubić i dodać podczas końcowego mieszania), 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki duże suszonego warzywka, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszu bazylii, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka tymianku, sól, dobra garść majeranku przetartego. Mięso ze wszystkimi dodatkami i przyprawami dobrze wymieszać. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Smarujemy gęsim lub innym tłuszczem po wierzchu oraz posypujemy kolorowym pieprzem grubo mielonym i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego !!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Dodatki
Sos tatarski
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Wielkanocny wieniec
Kilka dni temu dostałam od rodziny kurczaka wiejskiego. Pomysłów do jego...
Odsłon: 126
Sos do sałatki gyros
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 301