Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do pieczenia,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1415
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3266
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1415
Składniki
Mięso z łopatki zmielić dwa lub trzy razy przez sitko 2,5 mm, później dodać : 2 jajka (białka ubić i dodać podczas końcowego mieszania), 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki duże suszonego warzywka, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszu bazylii, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka tymianku, sól, dobra garść majeranku przetartego. Mięso ze wszystkimi dodatkami i przyprawami dobrze wymieszać. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Smarujemy gęsim lub innym tłuszczem po wierzchu oraz posypujemy kolorowym pieprzem grubo mielonym i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego !!!