Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wieprzowy w słoiczkach, bardzo dobrze rozsmarowuje się na pieczywie,idealny do kanapek z dodatkiem kiszonego ogóreczka lub pomidora. Polecam:)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 130
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 365
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1479
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 112
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 96
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 130
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 365
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1479
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 112
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie mięsa oczyścić i wypłukać, z wątroby wycinamy żyły i błony, moczymy w zimnej wodzie. Serca nadcinamy, wypłukujemy skrzepy krwi. Obieramy marchew. Do garnka wkładamy mięsa z sercami, marchew i cebulę. Zalewamy wodą do zakrycia mięs i gotujemy. Podczas gotowania zdejmujemy łyżką cedzakową powstałe szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotujemy do miękkości mięs i warzyw. Gdy mięsa i warzywa są miękkie, wyjmujemy łyżką cedzakową do większej miski i odstawiamy do ostygnięcia. W gorącym wywarze gotujemy 1 woreczek kaszy jaglanej.
Wątróbki parzymy w oddzielnym garnczku zalewając je gorącym wywarem, po 15 minutowym sparzeniu studzimy.
Wszystkie mięsa, wątróbki, warzywa i kaszę mielimy. Zmielone składniki mieszamy, dodajemy przyprawy, musimy tyle przypraw dodać aby dopasować pasztet do swojego smaku. Wszystko jeszcze raz mieszamy, próbujemy.
Wlewamy wywar, i zaczynamy rozdrabniać blenderem na papkę. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wywaru, ale to od nas zależy jaką gęstość pasztetu chcemy.
Rozdrobnioną papkę próbujemy, możemy jeszcze doprawić i zamieszać.
Gotowy pasztet wkładamy do wyparzonych słoiczków, wycieramy brzegi słoiczków, zakręcamy dekielki.
Pasteryzujemy 60 minut.
Po pasteryzacji wyjmujemy, studzimy i wstawiamy do lodówki. Druga pasteryzacja jest niepotrzebna, gdyż wszystkie składniki pasztetu były wcześniej gotowane.
Smacznego!!!