Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 635 Ocena: 5444
Dodano: 29.07.2018
Odsłon: 1404
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy pieczarki i na małym ogniu /często mieszając/podgrzewamy tak długo aż puszczą sok. Dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy do miękkości. Następnie pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy bez przykrycia do czasu aż sok odparuje.
Kaszę gryczaną /1 szklanka suchej kaszy/ zalewamy wodą /2 szklanki/, solimy i gotujemy do miękkości - ok. 15 min - do czasy aż wchłonie całą wodę. Odstawiamy by lekko wystygła. Do kaszy dodajemy pieczarki, posiekaną zieleninę i doprawiamy do smaku papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem.
Wszystko razem blendujemy. Wbijamy jajko i dodajemy pokrojoną w małą kostkę żółtą paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy.
Małą keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej przygotowaną masę pasztetową i wyrównujemy. Wierzch oprószamy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 60 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

BEATA1978 30 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Musi byc bardzo smaczny!!! Odpowiedzi: 6 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 29 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Super dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz