Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet z wątróbek

Pasztet z wątróbek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50894

Dodano:

Odsłon: 3712

O :)

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 250 g surowego boczku
  • 200 g słoniny
  • 150 g wątróbek drobiowych
  • jajko
  • kieliszek koniaku
  • kieliszek porto
  • 2 liście laurowe
  • kilka gałązek tymianku (zależy od naszych preferencji)
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka pieprzu
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet z wątróbek

Przygotowanie

  1. Karkówkę i boczek pokroiłem w drobną kostkę. Wymieszałem z jajkiem ,polałem alkoholem i doprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem na 5 H do lodówki. Po tym czasie odcisnąłem mięso i posiekałem. Wątróbki pokroiłem w kostkę i połączyłem z mięsem. Słoninę pokroiłem w plastry i wyłożyłem nimi spód i boki formy do pieczenia. Na to wyłożyłem mięso i przykryłem plastrami słoniny. Posypałem pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem. Piekłem 2 H w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 lutego 2014 Pasztecik wyborny bo ja tez taki prawie robie..mamy takie same widze specjalne nozyki do smalczykow i pasztecikow-widze ze nie kazdy sie na tym zna Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 lutego 2014 Ten nóż tak apetyczny ma wygląd,że dostaje się cofki. Odpowiedzi: 9 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 08 lutego 2014 Tak to zdecydowanie luksusowy pasztet :-))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń