Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5691
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5691
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Składniki
Karkówkę i boczek pokroiłem w drobną kostkę. Wymieszałem z jajkiem ,polałem alkoholem i doprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem na 5 H do lodówki. Po tym czasie odcisnąłem mięso i posiekałem. Wątróbki pokroiłem w kostkę i połączyłem z mięsem. Słoninę pokroiłem w plastry i wyłożyłem nimi spód i boki formy do pieczenia. Na to wyłożyłem mięso i przykryłem plastrami słoniny. Posypałem pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem. Piekłem 2 H w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C.