Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny pasztet z zielonego grochu ze szpinakiem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2163
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 806
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17291
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2163
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 806
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17291
Składniki
Groch i pestki dyni namaczany na całą noc w osobnych naczyniach. Groch gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym do miękkości ok. 40 minut. Odcedzamy. W drugim garnku gotujemy pietruszkę i seler do miękkości ok. 20 minut. Ugotowany groch i obrane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy przyprawy, zblanszowany we wrzątku i odcedzony szpinak oraz odcedzone pestki dyni. Całość mielimy. W misce ubijamy białka na sztywno. Do białek przekładamy masę z grochem i wlewamy olej. Wymieszaną masę pieczemy w wysmarowanej formie i wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach C przez 50 minut.