Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny pasztet z zielonego grochu ze szpinakiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10446
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10446
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Składniki
Groch i pestki dyni namaczany na całą noc w osobnych naczyniach. Groch gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym do miękkości ok. 40 minut. Odcedzamy. W drugim garnku gotujemy pietruszkę i seler do miękkości ok. 20 minut. Ugotowany groch i obrane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy przyprawy, zblanszowany we wrzątku i odcedzony szpinak oraz odcedzone pestki dyni. Całość mielimy. W misce ubijamy białka na sztywno. Do białek przekładamy masę z grochem i wlewamy olej. Wymieszaną masę pieczemy w wysmarowanej formie i wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach C przez 50 minut.