Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie na klasyczne pesto najczęściej pojawiają się orzeszki piniowe. Jeśli lubisz ten pyszny, włoski dodatek do potraw, możesz spróbować przygotować go z wykorzystaniem pistacji. Do realizacji przepisu będziesz potrzebować jedynie kilku składników. Pesto pistacjowe idealnie pasować będzie do makaronów, pizzy, pieczywa, lub sałatek. Warto dodać, że ta zielona pasta to bogactwo zdrowych tłuszczów, które świetnie wpływają na układ krążenia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Składniki
Oberwij listki z krzaczka bazylii, przełóż je do naczynia blendera. Czosnek obierz z łupinek.
Dorzuć parmezan, oliwę, czosnek, oraz pistacje. Dopraw całość solą i pieprzem.
Zmiksuj wszystko na gładką masę.