Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie na klasyczne pesto najczęściej pojawiają się orzeszki piniowe. Jeśli lubisz ten pyszny, włoski dodatek do potraw, możesz spróbować przygotować go z wykorzystaniem pistacji. Do realizacji przepisu będziesz potrzebować jedynie kilku składników. Pesto pistacjowe idealnie pasować będzie do makaronów, pizzy, pieczywa, lub sałatek. Warto dodać, że ta zielona pasta to bogactwo zdrowych tłuszczów, które świetnie wpływają na układ krążenia.
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 419
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2207
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1061
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 419
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2207
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1061
Składniki
Oberwij listki z krzaczka bazylii, przełóż je do naczynia blendera. Czosnek obierz z łupinek.
Dorzuć parmezan, oliwę, czosnek, oraz pistacje. Dopraw całość solą i pieprzem.
Zmiksuj wszystko na gładką masę.